BRIEFR
Ohjeita kouluille

BRIEFR:in tärkein asia kouluille on iso viestinäyttö, jossa itse viestit ja myös viestin lähettäjien kuvat ja nimet näkyvät suurena luokan tai luentosalin takariville asti. Kenen tahansa oppilaan tai opettajan iPhone tai iPad voi siis toimia isona ruutuna, johan muut voivat lähettää viestejä. Näin kaikki koulun ruudut saadaan oppilaiden ja opettajien osallistavaan käyttöön.

Tulevaisuuden koulussa koulutilojen seinillä on paljon isoja näyttöjä, ja oppilaat ja opettajat ottavat aina sopivan näytön käyttöön tarpeen mukaan. Tämä on mahdollista jo nyt, kun mikä tahansa iPhone tai iPad voidaan kytkeä heti isoon näyttöön kiinni. Teknologian hyödyntämisestä tulee koulun arkipäivää.

Jokaisen iPhonen tai iPadin voi kytkeä TV:een tai projektoriin joko kaapelilla tai Apple TV:n kautta. Vaihtoehtoisesti voit suoraan käyttää Apple TV-versiota BRIEFR-sovelluksesta.

BRIEFR on ensimmäinen Apple TV:ssä toimiva viestisovellus.

Sovellukseen kirjaudutaan sähköpostiosoitteella, johon lähetetään tavallisena sähköpostina 4-numeroinen varmistuskoodi. Koodin syöttämisen jälkeen annetaan käyttäjän nimi, esim. Anne Avulias, tai jokin muu nimi, joka kuvaa käyttötarkoitusta, esim. ”Luokka6A”, jos laite toimii 6A-luokan yhteisenä ruutuna. Jokaisessa laitteessa kannattaa käyttää eri sähköpostiosoitetta kirjautumiseen, jotta mikä tahansa laite voidaan valita vastaanottajaksi erikseen.

Kirjautumisen jälkeen tullaan päänäkymään, jossa tapahtuu kaikki viestien lähettäminen ja vastaanottajien valitseminen. Kun haluat lähettää esim. kuvan, siirrät sen vain sormellasi alariviltä keskiriville. Valitse ensin yläriviltä viestin vastaanottaja: Plus-napilla voit lisätä yläriville vastaanottajan antamalla hänen sähköpostiosoitteensa, esim. anne.avulias@kaupunkini.fi.

Jos vastaanottaja on esim. luokan yhteinen ruutu, sitä varten kannattaa luoda oma sähköpostiosoite, esim. luokka6a.kouluni@kaupunkini.fi. Kun haluat lähettää kuvan tai tekstin johonkin laitteeseen, sinun tarvitsee vain tietää sen sähköpostiosoite, ja lisätä se päänäkymän yläriville. Sen jälkeen voit heti siirrellä kuvia alariviltä keskiriville, ja kuvat ilmestyvät vastaanottajan laitteeseen.

Aloita BRIEFR:n käyttö jo tänään!